Чернігову загрожує  свобода слова «по-Атрошенковськи»

свобода словаТелеканал «Дитинець», підконтрольний олігарху Атрошенку, навмисно не допускає публікацій із передвиборною агітацією мера Олександра Соколова, таким чином грубо порушуючи Закон України «Про місцеві вибори».

Зокрема, на «Дитинці» свідомо затягують строки на розміщення матеріалів передвиборної агітації кандидата на посаду Чернігівського міського голови від партії «Наш Край» Олександра Соколова.

Водночас на каналі «Дитинець» другий тиждень із використанням брудних технологій транслюється агітаційний матеріал другого кандидата на посаду міського голови Владислава Атрошенка, в якому він не лише спонукає виборців голосувати за власну кандидатуру, а й закликає голосувати проти кандидата Олександра Соколова.

Свій вчинок редакція обґрунтувала надуманими приводами, прикриваючись Редакційною радою, що в короткий агітаційний період має аж два дні перевіряти відповідність змісту агітаційних матеріалів художнім і редакційним стандартам. Хоча ця реклама вже більше тижня транслюється телеканалом «Інтер».

На сьогодні строки на перевірку вичерпані, затягування з випуском агітації триває, а керівництво «Дитинця» і досі переховується, не відповідає на телефонні дзвінки.

Як повідомлялося раніше, в місії Європейської мережі організації зі спостереження за виборами ENEMO назвали найбільш заангажованими медіа в Чернігові телеканал і газету «Дитинець».

Крім того, 7 листопада в приміщенні Чернігівської філармонії охоронці Владислава Атрошенка напали на незалежного журналіста Владислава Савенка. Там відбувалася зустріч олігарха Атрошенка з його командою агітаторів. Щоб не допустити Савенка до зали, охоронці вирвали фотоапарат, зламали йому палець, а самого кореспондента викинули з приміщення.

Журналістові в лікарні наклали гіпс. Атрошенко назвав цей інцидент «непорозумінням».

Савенок звернувся до міліції з заявою про перешкоджання професійній діяльності (ст. 171 Кримінального Кодексу України). Медіаспільнота Чернігова обурена цим випадком. На захист журналіста стали представники всіх ЗМІ, окрім підконтрольних олігарху Атрошенку.

Над свободою слова в Чернігові нависла загроза. Якщо олігарх прорветься до влади, у вільному місті запанує цензура, представники Атрошенка силою припинятимуть будь-які спроби журналістів критикувати його діяльність. Чернігову загрожує справжня свобода слова «по-Атрошенковськи».

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?